Защо се повишава търсенето на бързи кредити?

краткосрочен онлайн кредитВ един идеален свят всеки ще изкарва достатъчно, за да покрие всеички свои разходи и ще може да бюджетира и спестява. В този свят всеки ще може да планира всичко, което му се случва така, че да няма извънредни разходи. За съжаление, не живеем в идеален свят и извънредни ситуации дебнат отвсякъде. В резултат на това, винаги ще има ниша за бързите кредити.

Въпреки извънредните финансови ситуации, които се случват на хората отвреме навреме, има и много други добри причини, поради които те се обръщат към краткосрочните заеми. Една от алтернативите на бързите заеми са кредитните карти. Въпреки че те са удобно средство за разплащане, все още съществуват места, на които не приемат картови разплащания и трябва да разполагаш с пари в брой. Парите в брой са основно средство за плащане в България, въпреки че отдавна се говори за ограничение на тези трансакции и преминаването към картови разплащания. Добрата новина е, че в България няма да ти се наложи да търсиш дълго кредитор на заеми до заплата, в случай че се нуждаеш от пари в брой.

Друга привлекателна страна на бързите кредити е, че са светкавично бързи. В много случаи можеш да получиш нужната от теб сума до минути. Друг бонус е, че можеш да кандидатстваш онлайн и да получиш сумата в брой на касите на EasyPay, ако се спреш на услугите от e-cash.

Тук ще изредим някои от причините за увеличеното търсене на бързи кредити, които е добре да имаш предвид:

  1. Бързите кредити могат да помогнат, когато ти се наложи да плащаш в брой

Има много места у нас, които не приемат картови плащания и не можеш да използваш кредитна карта. Кредитните карти са само за картови разплащания и не можеш да теглиш на банкомат. Освен това, кредитните карти имат лимит. Ако трябва да платиш за нещо с цена по-голяма от кредитния ти лимит, ще се наложи да се обърнеш за помощ към краткосрочните заеми.

  1. Помагат за сметките преди да получиш заплатата си

Много често се случва сметките да са с падеж преди деня на заплата. Това се оказва голям проблем за тези, които имат затруднения с големите сметки през отоплителния сезон, особено ако се отопляват на дърва и трябва да поръчат голямо количество преди той да е започнал. Заемите до заплата могат да помогнат в този случай, т.к. можеш да изтеглиш сума до 1000 лв.

  1. Помагат за подобряване на кредитната история

Кредитната история е важен фактор в оценката на риска при кредитиране. Банките обръщат голямо внимание на този показател, освен доказуемия доход и всичко останало, когато трябва да дадат одобрение за кредит, било то потребителски или друг вид. Дори и един просрочен кредит може да повлияе зле на кредитната ти история, но можеш да поправиш нещата чрез краткосрочен заем. Дори и да не ти трябва сумата, можеш да я задържиш и да се разплатиш с кредитора в деня на падежа.

  1. Заемите до заплата могат да помогнат с важните неща, които не искаш да изпускаш

Идеален пример са предколедните намаления и разпродажби. Много често се случва да има супер оферта, но да не можеш да се възползваш от нея, защото ще изтече срокът на намалението докато получиш заплата. Или пък си планирал парти за рождения си ден, но няма да разполагаш с достатъчно кеш. В такива времена винаги можеш да разчиташ на бързите заеми като верен съюзник.

Както става ясно краткосрочното кредитиране има много предимства на добра цена и това е основната причина за увеличаващото се търсене. А ти имаш ли нужда от пари в брой?