Заложна къща или бърз онлайн кредит?

онлайн бърз кредит, онлайн краткосрочен кредит, бърз кредит онлайнНе бяха отдавна времената, в които единственият вариант да се сдобиеш с краткосрочен заем беше местната заложна къща, където да заложиш лична вещ. В днешно време вече не се налага да се разделяш с личните си вещи на занижена цена. Съществуват редица варианти за сдобиване с малка сума пари, като например онлайн краткосрочното кредитиране. Всичко се случва виртуално и отнема минути, след което разполагаш с желаната от теб сума.

Онлайн заемите до заплата са създадени за хора, които се нуждаят от малка сума пари за кратък период от време и не включват разточителните процедури, които банките обикновено изискват за отпускането на личен заем. Освен това не включва залог на движима или недвижима собственост. Съществена разлика е и възможността за кредитиране без поръчител. В e-cash можеш да изтеглиш бърз кредит онлайн срещу гаранция от Фератум Банк.

Колкото до цената, онлайн бързите кредити могат да бъдат много по-изгодни от заложните къщи. Обикновено в заложните къщи се залага вещ, чиято цена се договаря между заложителя и кредитора. В този случай, тя е около пазарната, но занижена с оглед на печалбата, която кредитора може да извлече. Тази печалба, разбира се, е в случай, че не успееш да възстановиш отпуснатата сума в договорения срок. При тази сделка могат да се объркат много неща. Обикновено не се обвързва с договор, което те поставя в уязвимо положение, т.к. не са налице защити на правата ти. Можеш лесно да бъдеш измамен или ощетен от такъв вид сделки. Не са малко хората, които са се разделяли с ценности и скъпи вещи на много ниска цена.

При онлайн бързите заеми няма такава опасност. Този пазар има законови регулации, които защитават потребителите. Сделката е обвързана с договор, като можеш да се запознаеш предварително с всички условия.

Ако вземем пример с ценност, като например златно украшение, можем ясно да видим разликата. Продажната цена варира от порядъка на 10% – 15% над борсовата цена за деня, а покупната съответно 10% – 15% процента под борсовата цена за 1 грам. При ценност, която е в порядъка на 10 или 20 грама, разликата в цената може да бъде съществена. При бързите онлайн заеми за същата сума (10 гр. Злато 14 карата или около 350 лв.) ще платиш около 12 лв. лихва при 30 дни срок за изплащане и не се разделяш с ценна вещ в залог.

Както може да се види от горния пример, разликата е осезаема. При сравнително еднаква бързина за сключването на сделка цената се различава съществено. Освен това е налице договор, който защитава правата ти като потребител и не се налага да посещаваш офис или заложна къща.

Ето защо кредитирането чрез онлайн заеми до заплата е все по-популярно у нас. Вече много хора успешно ползват тази услуга и тя им е изключително полезна в справянето с извънредни финансови затруднения. А такива настъпват понякога и никой не е застрахован. Бързите онлайн кредити са тук, за да помогнат на практически всеки човек в нужда от малка финансова инжекция, с която да преодолее извънреден разход. Не е нужно да чакаш на опашки или да се договаряш със заложна къща, а само да попълниш онлайн формуляр, за да кандидатстваш.