Усилията Ви се отплащат с бърз кредит

онлайн краткосрочен кредитТази сутрин решихте да минете по друг маршрут на път за работа. Просто така, за разнообразие или пък, за да избегнете задръстване. По пътя вероятно сте се натъкнали на реклама на бързи кредити. Ако се замислите, вероятно не знаете много за този вид кредити.

Тогава вероятно сте решили, че искате да научите повече за този различен вид кредитиране. Краткосрочните кредити са един от най-бързо развиващите се сектори. Причината е в това, че хората започват да откриват как тези кредити могат да им помогнат. Преди да се появят не е имало към кого да се обърнат, когато са се нуждаели спешно от малка сума пари за кратко време, освен може би към лихварите.

Банките и другите финансови институции предлагат само дългосрочни кредити, така че ако се нуждаете от пари ще отнеме доста време да ги върнете. Освен това, процедурата по кандидатстване е тежка и сложна, банките правят доста проверки и не е гаранция, че ще Ви отпуснат заем.

Кредиторите на бързи заеми са видeли възможността да предложат удобно и лесно решение. Краткосрочното кредитиране играе ролята на пари до заплата. Това означава, че когато знаете, че ще получите заплата след седмица или две, но се нуждаете от малка сума пари, можете да изтеглите бърз кредит. Когато получите заплатата си можете да го възстановите без проблем.

Вече знаете малко повече за бързите заеми, но вероятно искате да разберете дали в действителност ще ви спестят пари. В този случай трябва да направите сравнение между останалите опции.

Представете си, че трябва да платите наема на жилището си или ипотеката, когато колата Ви се поврежда. Изведнъж се оказвате с недостиг от 200 лв., за да платите и двата разхода. Сега трябва да намерите начин да се сдобиете с тези 200 лв., за да платите за ремонта на колата и да я ползвате отново по предназначение. Започвате да обмисляте забавяне на плащането за наем или ипотека.

Ако изчакате три седмици до следващата си заплата, ще имате парите, които Ви трябват. Ако наемодателят Ви се съгласи да изчака с наема, би било чудесно, но банката със сигурност ще Ви начисли лихва или такса за просрочие на ипотеката.

Обикновено лихвата за просрочие е законно установената лихва за забава. Ако вземем данни за 2018 г. при дължима сума за ипотека в размер на 600 лв. и забава от 32 дни, ще трябва да платите 5.33 лв. лихва. Това не включва допълнителни такси, които банката може да начисли, в зависимост от договора Ви за ипотечен кредит.

Ако вземем за пример калкулатора на e-cash. При бърз заем от 200 лв. за 20 дни, т.к. се нуждаете от таква сума пари и за такъв срок. То лихвата, която ще платите в този случай е в размер на 4.48 лв.

И това е само едно от предимствата на краткосрочните кредити. В допълнение получавате парите, които са Ви необходими светкавично бързо. Не се налага да просрочвате по-големи задължения, не тревожите близките си, т.к. сметките Ви и ипотечния кредит ще бъдат платени в срок.

Ако действате разумно и използвате краткосрочните заеми по предназначение, те ще се превърнат във верен помощник в трудни ситуации и ще се радвате на ползите, които Ви предлагат.