Приятелски съвети за бързите кредити

въпроси кредитДобратата новина за онлайн краткосрочните кредити е, че можеш да кандидатстваш по всяко време на денонощието. Никой не може да предвиди спешните ситуации и обикновено ни хващат неподготвени. В тези ситуации трябва да разполагаш с достатъчна сума пари, за да посрещнеш спешния разход. Не всеки разполага със свободни средства по всяко време и в този случай можеш да разчиташ на бърз онлайн кредит. В следващите редове ще разгледаме няколко съвета, които най-добрият ти приятел може да ти даде при вземането на бърз заем.

Най-ниската лихва не означава най-добрите условия

Най-евтината стока не винаги се оказва най-добрата инвестиция. Това се отнася и за лихвата, т.к. тя е цената на услугата краткосрочно кредитиране и с нея най-често се измерват бързите кредити. Най-ниската лихва може да е сигнал за скрити такси. Имай предвид, че целта на всеки кредитор е максимална печалба.

Не вземай бърз кредит от първия срещнат кредитор

В момента на българския пазар има множество кредитори, повечето вече и онлайн, като e-cash. Съветваме те да направиш кратко проучване и да сравниш условията на кредиторите. По този начин ще можеш да избереш този кредитор, който най-много удовлетворява изискванията ти. Сравни лихвата, сроковете, условията за връщане, такси, допълнителни разходи по кредита и всичко, което смяташ, че е важно за теб.

Прочети договора и общите условия ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

В България е масова практика да се подписват договори без да бъдат прочетени. Някои договори могат да са само формалност, но договорите за бърз кредит не са от тях. Отдели 5 минути и внимателно прочети договора. Ако не го разбереш от първия път, прочети го още веднъж. Ако и след втория прочит не ти става ясно, дай го на някой, който ще го разбере и ще ти го обясни. Това може да ти спести куп главоболия. Ще ни благодариш после.

По-малко е по-добре

Много хора са на мнение, че е по-добре като ще се тегли кредит, да е с резерв така, че да остане известна сума за всеки случай. При заемите до заплата не е точно така. Те са предназначени главно за помощ при извънредни финансови проблеми, като тези средства следва да се възстановят в кратък срок. Това означава, че е добре да прецениш точно колко пари са ти необходими и да изтеглиш точно толкова.

Не харчи за глупости

Замисли се първо за причината, поради която ти трябва кредит до заплата. Обикновено те са най-полезни, когато трябва да послужат като финансова помощ при извънредни ситуации. Например ремонт на автомобила или дома, спешни медицински разходи, извънредно висока сметка за отопление и др. Ако просто ти харесва нещо в мола, то може би този вид кредитиране не е съвсем подходящ в твоя случай. А ако си изтеглил бърз заем за спешен случай и възнамеряваш да ги изхарчиш за нещо друго, спри, помисли и ги изхарчи по предназначение.

Издължи се навреме

Закъснението в изплащането на онлайн бързия кредит може да ти навреди финансово. Свързано е с наказателни такси и допълнителни лихви. По този начин кредитът от полезен се превръща в по-скоро вреден за теб. От друга страна повлиява зле и на кредитната ти история, което може да те възпрепятства ако желаеш отново да се възползваш от услугата.

В заключение ползването на онлайн краткосрочен заем не е шега работа и следва да се приеме сериозно. Следвайки тези съвети няма да имаш проблем с ползването му и ще се наслаждаваш пълноценно на ползите, които носи.