Краткосрочни онлайн кредити: Как да се предпазим от измама

кредитна акулаАко се окаже, че имате спешна нужда от малка сума пари за да покриете изненадващ разход, съвсем нормално последствие е да решите да кандидатствате за краткосрочен онлайн кредит. Тъй като изискванията за получаване на такъв вид кредит са малко, популярността му е доста голяма напоследък, а по тази причина съществуват доста заемодатели, които биха ви дали заем до заплата. За съжаление, не всички заемодатели са коректни и е напълно възможно да станете жертва на поредната кредитна „акула“ . За това трябва да сте много внимателни, когато избирате къде да кандидатствате за онлайн заем.
А ето и неща, за които да внимавате. Ако срещнете някой от тях при кандидатстване, вероятноста да сте попаднали на некоректен заемодател е голяма:

  1. Заемодателят ви иска пари преди отпускането на заема – ако кандидатствате за краткосрочен заем, значи сте в ситуация, в която нямате средства да го изплатите веднага. Точно за това е добре да избягвате заемодатели, които изискват от вас дадена сума пари напред. Особено ако от вас се изисква да предоставите банковата си информация за това предварително плащане;
  2. Липсват мнения от други клиенти – недоброжелателните заемодатели не са регистрирани никъде и често няма доказателства, че въобще са извършвали подобна дейност преди. Едно от най-сигурните средства да се убедите в коректността на заемодател са мненията на хора, които са използвали краткосрочен кредит от него. Най-вече положителните мнения. Защото винаги е по-добре да се допитате с някой, който вече е минал през този процес;
  3. Съществуват скрити такси – преди да кандидатствате за краткосрочен онлайн заем, трябва да се запознаете с всичката информация по него, дори и да е повечко като информация за четене. Некоректните заемодатели обичат да включват скрити такси и условия в договорите, например, клауза, чрез която могат да изтеглят допълнителна сума от сметката ви с всяко месечно плащане към тях. Ако, без да забележите, одобрите подобен договор, има възможност да си навредите финансово още повече;
  4. Заемодателят изисква моментално връщане на част от получената сума – може би един от най-явните значи за кредитна акула. Ако заемодателят изисква от вас да възстановите част от получената по заема сума, веднага щом парите бъдат преведени по сметката ви, значи нещо не е съвсем наред.

Животът може да постави всеки в трудна финансова ситуация. Но това не означава, че трябва да спрем да сме отговорни към паричните си средства. Ако решите да кандидатствате за онлайн пари до заплата, бъдете много внимателни къде ще го направите.

А ако търсите коректен финансов партньор – E-Cash е на разположение с много доволни клиенти, без скрити такси и първоначални вноски.