Краткосрочните кредити са мъдрия избор

онлайн кредит без трудов договорМного хора в даден момент изпадат в извънредни ситуации, в които се нуждаят спешно от пари в брой. Това се случва много по-често, когато икономическата ситуация е усложнена. Бързите кредити са един от начините тези хора да се сдобият с нужните пари и то в кратък срок. Тези кредити са краткосрочни заеми, които следва да бъдат погасени в близко бъдеще, обикновено 3-4 седмици. Ето защо кредиторите се рекламират като добър приятел в нужда, който ще помогне финансово във всеки момент. Нека погледнем фактите за краткосрочните заеми, за да разберем дали наистина си заслужават.

Цената на тези кредити често бива подлагана на критика, т.к. лихвата се измерва чрез ГПР (Годишен процент на разходите). Този показател е висок при краткосрочните кредити и варира в порядъка около 50%. Това е стряскаща цифра, но в действителност тези кредити се изплащат за много кратък срок и в случая номиналът на лихвата съвсем не е голям. При 300 лв. и срок от 30 дни, лихвата ще възлезе около 10 лв. Да, ако срокът за погасяване беше 1 година, а не 30 дни, номиналът щеше да бъде значително по-висок, но краткият срок прави лихвата достъпна практически за всеки.

Последното твърдение е подкрепено и от факта, че тези кредити се отпускат без ограничение. Няма значение дали имаш доказуем доход или обезпечение, или дори поръчител. E-cash отпуска бързи кредити на жени в майчинство, безработни, самонаети и дори пенсионери. На практика, единствената пречка, която може да възникне при процесът на одобрение е кредитната ти история. Ако имаш лоша кредитна история е възможно да не получиш одобрение. Но не е 100% гаранция за провал, така че това не бива да те спира да опиташ в случай, че се нуждаеш спешно от пари.

И като стана дума за спешно. Бързите кредити се отпускат буквално до минути и то онлайн. Не е необходимо да губиш време да търсиш офис на избрания от теб кредитор. Можеш да кандидатстваш по всяко време, докато стоиш удобно на канапето вкъщи. В случай, че получиш одобрение, парите ще са по банковата ти сметка след минути и ще можеш да посрещнеш финансовите затруднения без тревоги.

Разбира се, краткосрочният кредит следва да бъде издължен и това трябва да е топ приоритет за теб, т.к. може да повлияе на кредитната ти история и да не можеш да се възползваш от кредит при следващия случай на спешна нужда от пари. Освен това просрочието носи след себе си и допълнителна лихва, която ще увеличи дълга ти. Но ако се издължиш в срок, няма от какво да се притесняваш. Ще можеш да се насладиш на всички ползи от тази услуга, както към настоящия момент, така и за в бъдеще.

За да си сигурен, че вземаш най-доброто решение, ползвайки кредит до заплата, имай предвид, че е важно да изтеглиш само толкова пари, от колкото се нуждаеш в действителност. Не повече! Колкото по-малка сума изтеглиш, толкова по-голям е шанса да ги изплатиш в срок и без затруднения. Ако изтеглиш повече пари има шанс да ги изхарчиш за нещо, което не ти е твърде необходимо и да усложниш още повече финансовата си ситуация.

Ако си в ситуация, в която ти трябват спешно пари, имаш увереността, че можете да ги възстановиш в кратък срок и нямаш друг възможен вариант за заем, то краткосрочните кредити са мъдрият избор в твоя случай.