Когато става въпрос за бърз кредит, избирай мъдро!

кредити без трудов договорБързите кредити са краткосрочни заеми, които помагат за справянето със спешен финансов проблем. Лошото е, ако не успееш да възстановиш заема в договорения срок. В този случай ще трябва да плащаш наказателни лихви, които никак не са изгодни. Ето защо при избора на кредитор е добре да обърнеш внимание освен на условията, а и на собствените си възможности за изплащане на желаната сума на заема.

Преди да кандидатстваш за бърз кредит онлайн, те съветваме първо да обмислиш много добре от какво се нуждаеш. Идеята тук е да не вземаш повече, отколкото ти е необходимо. Малките суми се възстановяват по-лесно, отколкото големите. Много хора решават да се презастраховат като изтеглят по-голяма сума в случай, че “нещо се обърка”, но това не е добра идея. В крайна сметка този заем е предназначен да помогне за конкретен разход в конкретна ситуация и е добре да се придържаш към този план. Ако изтеглиш повече средства може да се изкушиш и да ги похарчиш за нещо, което не е крайно необходимо и през следващите дни да си създадеш още по-големи затруднения.

Фокусирай се не само върху лихвата, но и върху таксите, съпътстващи бързия заем. Въпреки факта, че можеш да получиш краткосрочен заем много бързо, без да предоставяш много детайли за себе си, таксите по обслужване могат да те заставят да изхарчиш значителна сума по кредита. Увери се, че можеш да си позволиш, както кредита и лихвата, така и съпътстващите към него такси.

Преди да кандидатстваш за онлайн бърз кредит, потърси компании, които имат добра репутация и ясни условия по отношение на таксите и лихвите към заема. Стой далеч от компании, които прикриват или затрудняват откриването на информация за допълнителните такси към заемите. Винаги се стреми да плащаш вноските си в срок или да вземаш необходимите мерки, ако не можеш да платиш навреме.

Направи необходимото проучване и за лихвата. В повечето добри сайтове, като E-cash, има калкулатор, чрез който можеш да провериш сумата на лихвата при различните нива на кредита. Сравни вариантите и направи най-добрия за теб избор.

Увери се, че избраният от теб кредитор е надежден. Можеш да разбереш дали един кредитор е надежден спрямо общите условия на кредитиране. Добрите кредитори ще искат да разберат първо дали ще можеш да изплатиш сумата на бързия кредит, за който си кандидатствал. По този начин те защитават не само себе си, но и теб самия. Неразумното кредитиране може да те вкара в сериозни дългови проблеми, с което още повече да влошиш финансовото си състояние. Наличието на необходимите лицензи също свидетелстват за надеждност.

След като вече си се сдобил с онлайн краткосрочния заем, използвай само сумата, която ти е необходима. Ако например си изтеглил/а 500 лв., но извънредният разход е в размер на 300 лв., не изхарчвай останалите 200 лв. за неща, които не са ти необходими. Вместо това ги задели за погасяване на кредита или за погасяване на друг спешен разход.

Би било добре да не използваш онлайн бърз кредит, освен ако не е крайно наложително. Този финансов инструмент е създаден, за да помогне на хора в извънредна ситуация и обстоятелства, за да покрие извънреден разход. В този ред на мисли, ако изтеглиш бърз кредит, за да погасиш извънреден разход, а се изкушиш да направиш покупка на нещо съвсем друго, ще се окажеш в доста неприятна ситуация. Например най-новият модел смартфон няма да реши проблемите ти.