Когато банката каже НЕ

Въпроси и отговориПовечето хора кандидатстват за онлайн бърз кредит по време на извънредна ситуация. Въпреки това, може би има и такива, които прибягват до това решение, за да плащат ежемесечните си разходи по различни други причини.

Относително лесно е да се кандидатства за потребителски кредит в банката, поради редицата облекчения в процедурите на повечето от тях, но има случаи, в които могат и да Ви откажат.

Причините могат да бъдат различни. От лоша кредитна история, нисък доход, при това недоказуем, до липса на обезпечение и други. При бързите кредити онлайн няма такива ограничения. Поне не в толкова широк спектър. Повечето не изискват обезпечение или доказуем доход, както например e-cash. Но този кредит на доверие е и високорисков. Поради тази причина лихвеният процент е завишен.

Когато банката Ви откаже потребителски кредит, на помощ идва онлайн заема до заплата. Процедурата при последния е сведена до минимални усилия. Необходимо е само да се попълни онлайн формуляр с лични данни, след което получавате парите, които са Ви необходими до минути.

Отказът на банката може да се окаже проблем от гледна точка на стремежът Ви да се справите с финансово затруднение. Това може да внесе допълнителна доза стрес във вече достатъчно напрегната ситуация. В тези случаи е добре да знаете, че има и друга алтернатива в лицето на бързите онлайн заеми.

За да се възползвате от услугите на онлайн краткосрочните кредити е необходимо да сте на възраст между 18 и 70 години, т.к. съществуват регулации и на този пазар. Също така съществуват и ограничения в срока и размера на кредита. Отпуска се за сравнително кратък период от време и относително малки суми в сравнение с потребителските кредити от банките. Не е необходимо да имате доказуем доход, може да сте пенсионер, безработен, самонает или в майчинство. Практически този вид кредити са предназначени за всички потребители. Дори студентите попадат в тази категория.

Важна подробност и съществена разлика между онлайн краткосрочните заеми и потребителските кредити от банките е, че при бързите кредити не се нуждаете от поръчител.

Гъвкавостта при изплащането също е от съществено значение при бързите онлайн кредити. Можете да определяте условията, които най-много Ви удовлетворяват с оглед на собствените Ви възможности. Това се явява важна подробност, т.к. ще можете да определите размер на вноска, която реално ще можете да си позволите без да се притеснявате от последващ финансов колапс.

Когато банката каже Не, може би Ви прави дори услуга. Потребителските кредити са добро решение, но не е задължително да е най-доброто решение конкретно за Вашия случай. Може да се окаже, че онлайн заемите до заплата са по-добра алтернатива и да извлечете повече ползи, отколкото при потребителски кредит от банката. Въпреки високият лихвен процент, малкият размер на кредитите и краткия срок обуславят ниска лихва по отношение на нейния номинален размер. Лесно можете да сметнете лихвата и всички разходи при двата вида кредит и да добиете ясна представа.

При всички случаи, когато банката каже Не, не се отказвайте. Потърсете помощ от консултант или Ваш близък, а защо не и приятели, за които знаете, че успешно са се справили в подобна на Вашата ситуация. Имате надежден партньор в лицето на онлайн краткосрочните кредити и винаги можете да разчитате на тях.