Безопасност при кандидатстване за бързи пари онлайн

Handsome young man gives a thumbs up to the camera. Square shot. Isolated on white.

Милиони хора по света ползват краткосрочните онлайн кредити, за да се сдобият с пари в спешна нужда. Това е форма на кредитиране, която е налице от много години, но едва сега набира популярност.

По традиция бързите пари до заплата са се отпускали на място при кредиторите, където те са проверявали информацията на кандидатите. Днес целият процес е сведен до минути онлайн докато стоите удобно на канапето вкъщи. Мнозинството от кредиторите предлагат онлайн форми за кандидатстване, които позволяват процесът по кредитиране да бъде изключително удобен и лесен.

А, дали тези онлайн форми са сигурни? Много хора си задават този въпрос, и не само. Под въпрос е също и сигурността на личните данни. Дали тези данни няма да бъдат предоставени на други компании с маркетингова цел? Това са належащи въпроси, на които тази статия ще потърси отговор.

Най-добрите кредитори биха изложили общите си условия на сайта си, където лесно могат да бъдат открити. Ако кредиторът не предоставя тази информация, това означава, че трябва да сте по-внимателни при кандидатстването за бърз заем.

При кандидатстването за онлайн бърз кредит Вие попълвате формуляр, който следва да бъде одобрен. На този етап Вие все още не сте подписали договор за кредит. Въпреки това все още имате права и задължения като кандидат за такъв.

Кредиторът би следвало ясно да посочи, че Вашите лични данни ще бъдат съхранени и няма да бъдат предоставяни на трети лица. Ако се налага проверка на кредитната Ви история следва да Ви уведомят. Ако разберете, че кредиторът Ви е предоставил личните Ви данни на трети лица, имате право да се оплачете.

Знаем със сигурност, че съществуват сайтове, които се представят за онлайн кредитори, но всъщност не са. Кандидатурите никога на биват одобрявани, т.к. имат за цел да съберат лична информация, която да продадат на трети лица. Когато кандидатствате за бърз заем онлайн се доверявайте само на познати и надеждни кредитори с добра репутация и позитивни мнения от клиенти.

Бъдете нащрек за напудрени сайтове, които обещават кредити, но не предоставят общите си условия преди да попълните фомруляра. Тези компании дават лошо име на бързите кредити и не са коректни.

Надеждните кредитори се познават по изчистените си сайтове, където можете да откриете информация за самата компания, общи условия, лицензи и други легални документи. Тези кредитори ще Ви информират и ще изискат Вашето позволение данните Ви да бъдат предавани на трети лица. Пример за такъв кредитор е e-cash.

Не се страхувайте да ползвате краткосрочните кредити онлайн, просто не прибързвайте, а направете информиран избор. По този начин ще предпазите личние си данни.