Онлайн бърз кредит – как да планирате бюджета си?

заплатаКраткосрочният онлайн кредит е вид кредит, за който може да се кандидатства лесно и бързо. Подходящ е за всеки, който се нуждае спешно от малка сума пари за непредвидени сметки, ремонти, медицински разходи и др. Бързите заеми помагат да преминете през трудни финансови ситуации. Ако тези кредити са подходящи за всички, дали това означава, че всеки трябва да ползва тази услуга? Това, че има кредитори, които биха Ви заели сума пари в случай на нужда, е добра новина, но няма нищо по-хубаво от добре планирания личен бюджет.

Бюджетирането е много важно. То поставя Вас и Вашите разходи в правилната посока. Вкарва Ви в крачка с вашите финансови задължения и дава възможност да установите позицията си за финансовото си бъдеще. Бюджетирането Ви прави по-отговорни към управлението на Вашите пари. Предотвратява прекаленото харчене и Ви предпазва от задлъжняване.

Как да планирате бюджета си?

Съставянето на бюджет е главоблъсканица! Въпреки това, тази главоблъсканица е необходима. Без нея има опасност да останете без пари до следващата заплата. Много домакинства, които не планират добре разходите си, харчат повече, отколкото могат да си позволят. С други думи харчат пари, с които не разполагат. Други, които са добри в бюджетирането, имат финансови проблеми, защото не го спазват. Та тук следва да си създадете система, с която да съставяте личния си бюджет, но и да го спазвате стриктно.

Най-добрият начин да планирате бюджета си е да разделите приходите и разходите си.

Първо направете списък на приходите си: от заплата, от бонуси, инвестиции и всички останали, които очаквате през месеца. Съберете ги и ще получите общата сума на приходите си. От тях извадете всички удръжки: данъци, осигуровки, такси и др. Така ще получите чистия си месечен доход.

Второ – направете списък на всичките си разходи: постоянни и променливи. Постоянните разходи са тези, които не се променят всеки месец. Такива могат да бъдат: вноски по кредити, наем, разходи за транспорт и др. Променливите разходи включват храна, сметки за ток и отопление, дрехи и др. Може да Ви се струва сложно, но за да е ефективно следва да го направите.

След като установите сумата на всички разходи и чистия си месечен доход, ще можете да установите дали харчите повече, отколкото можете да си позволите или не. Ако харчите по-малко, това означава, че планът Ви е добър и ще можете да спестявате. Част от спестяванията си можете да отнесете за извънредни разходи. Ако харчите повече, това означава, че сте поели в посока към финансови проблеми. В този случай би било добре да ограничите разходите си поне в рамките на дохода, с който разполагате. Ако не можете да се ограничите, намерете начин да увеличите дохода си.

Във всеки случай бюджетирането ще Ви бъде изключително полезно. Въпреки това използвайте бърз заем в случай на спешна нужда. E-cash са добър избор за справянето с извънреден разход, за който не сте подготвени.