Въпроси и отговори за бързите кредити

краткосрочен онлайн кредитАко се замисляте за краткосрочен кредит, трябва да сте си задавали поне няколко въпроса. Тук ще намерим отговор на по-голямата част и най-важните от тях. Би било добре да потърсите информация преди да предприемете действие. Ето и отговорите:

  1. Защо да кандидатствам за бърз кредит?

Трябва да кандидатствате за краткосрочен заем ако са Ви необходими спешно пари. Ако се замисляте за покупка на нещо, което не Ви е твърде необходимо в момента или Ви се струва добра идея да разполагате с малко повече пари без конкретна причина, то вероятно заемите до заплата не са най-доброто решение за Вас. В противен случай, няма причина да не кандидатствате.

  1. За колко време се отпускат заемите до заплата?

Обикновено бързите кредити се отпускат за кратък период от време. Те служат за попълване на дупки в личния Ви месечен бюджет. Ако търсите кредит, който може да се изплати в по-дългосрочен период, вероятно заемите до заплата не са идеалното решение. Въпреки това e-cash предлагат и кредит на вноски с период до 12 месеца. Имайте предвид, че тези заеми вървят и с лихва, която трябва да плащате.

  1. Каква сума да изтегля?

Тъй като бързите кредити се отпускат за кратък срок, то максималните суми не са високи. Варират между 50 и 800 лв., но може да има вариации при различните кредитори. Ако максималната сума, на избрания от Вас кредитор не Ви стига, то е възможно да се нуждаете от друго решение.

  1. Какви са условията за отпускане на бърз заем?

Краткосрочните кредити са предназначени за широк кръг от потребители. Именно по тази причина критериите за одобрение са сведени до абсолютния минимум. Най-общо трябва да сте на възраст между 18 и 70 години, да сте български граждани и да са Ви необходими пари в съответните допустими суми и срокове.

  1. По какъв начин се изплащат бързите кредити?

Изплащането на заемите до заплата е също толкова лесно, колкото и получаването им. Можете да изберете един от следните варианти: превод по банковата сметка на кредитора, превод чрез EasyPay, пощенски паричен превод или плащане в брой на Cashterminal.

  1. Мога ли да забавя изплащането?

Да, на практика можете да забавите плащането на краткосрочния заем, но не е препоръчително. При забава дължите законната лихва за просрочие, което означава, че освен лихвата по кредита, ще дължите и допълнителна такава. Нашият съвет е да не просрочвате.

  1. Каква е цената на краткосрочния кредит?

Цената, която ще трябва да платите за тази услуга е под формата на лихва. Тя може да варира при различните кредитори, но обикновено е между 40-50% ГПР. ГПР или Годишен процент на разходите е основната величина за измерване на лихвата. Този процент може да Ви се струва висок, но той се отнася за годишна база и това подвежда. Нашият съвет е да гледате номиналната стойност на лихвата, за да добиете по-ясна представа за цената.

  1. Това ли е най-добрата алтернатива?

Ако се нуждаете спешно от малка сума пари в брой, която можете да възстановите в кратък срок, нямате налични в момента спестявания и не можете да вземете заем от приятели или роднини, то краткосрочните заеми с най-добрата Ви алтернатива. Възползвайте се!

Отговорите, които предоставихме, вече би трябвало да са Ви достатъчни, за да можете да вземете информирано решение по отношение на бързите кредити.