6 съвета при кандидатстване за бърз кредит

краткосрочен онлайн кредитАко преминаваш през трудни обстоятелства, бързите кредити могат да бъдат изкушаваща опция. Но ако нямаш опит с краткосрочното кредитиране, те съветваме да премислиш добре това решение. Не е добра идея да се впускаш в това начинание прибързано и без достатъчно информация. По-долу ще намериш 7 съвета, с които да направиш информиран избор.

Финансови загуби

Сумата на кредита, която ще получиш е по-малка от тази, която ще възстановиш. Това е така, защото освен сумата на кредита, дължиш и лихва. Ако по някаква причина не успееш да възтановиш главницата и лихвата, ще се окажеш в беда. Така че се информирай добре относно лихвата по кредита, лихвата при забава и всички други допълнителни такси, които ще трябва да заплатиш предварително.

Одобрение

Едно от най-добрите качества на бързите кредити е това, че са лесни за вземане. Това означава, че на практика всеки може да се възползва от тази услуга. Въпреки това, няма гаранция, че ще бъдеш одобрен/а. Основна предпоставка за одобрение е кредитната ти история. Ако в миналото си имал/а проблеми с друг дълг, може би това се е отразило на кредитната ти история и е възможно да не получиш одобрение.

Сума

Много хора са на мнение, че е по-добре като ще се тегли кредит да е с резерв така, че да остане известна сума за всеки случай. При заемите до заплата не е точно така. Те са предназначени главно за помощ при извънредни финансови проблеми, като тези средства следва да се възстановят в кратък срок. Това означава, че е добре да прецениш точно колко пари са ти необходими и да изтеглиш толкова.

Изплащане

Ако можеш да си позволиш да изплатиш сумата на краткосрочния кредит на падежа, то няма място за притеснение. Но ако знаеш, че след 30 дни, например, няма да разполагаш с нужната сума, по-добре си дай по-голям срок. В e-cash, например, можеш да изплатиш кредита си в срок до 45 дни или да избереш гъвкави условия, които да позволяват плащане на по-малки вноски.

Причина

Замисли се първо за причината, поради която ти трябва кредит до заплата. Обикновено те са най-полезни, когато трябва да послужат като финансова помощ при извънредни ситуации. Например ремонт на автомобила или дома, спешни медицински разходи, извънредно висока сметка за отопление и др. Ако просто си харесал/а нещо в мола, то може би този вид кредитиране не е съвсем подходящ в твоята ситуация.

Кредитор

Ако все пак си обмислил/а добре горните съвети и си взел/а решение да се възползваш от услугите на бързите заеми, то ще ти бъде необходим подходящ кредитор. В момента на българския пазар има множество подобни кредитори. Съветваме те да направиш кратко проучване и да сравниш условията на кредиторите. По този начин ще можеш да избереш този кредитор, който най-много удовлетворява изискванията ти. Сравнете лихвата, сроковете, условията за връщане, такси, допълнителни разходи по кредита и всичко, което смяташ, че е важно за теб.

Сега вече можеш да направиш информиран избор по отношение на краткосрочните кредити. Не се колебай да се обърнеш към тях за помощ, т.к. при правилна експлоатация могат да ти бъдат много полезни.