Пари до заплата: как да спестим 2ч.

 1. краткосрочен кредит онлайнАко ползвате банкомат препоръчваме да използвате само тези, за които сте сигурни, че няма да ви вземат такса за теглене. Това е разход, който не ви е необходим и спокойно можете да си спестите лесно и бързо. Ако всеки ден теглите от банкомат и плащате по 1 лв. такса за месец този разход се равнява на 30 лв. След една година ще разполагате с 360 лв. повече.
 2. Следете за отстъпки и промоции. Навсякъде около вас има магазини, които правят добри отстъпки за стоките, които пазарувате ежедневно. Следете ги и вижте каква сума можете да спестите. Това важи и за услугите. Не е необходимо да плащате повече за почивка, ако можете да се възползвате от промоционална оферта.
 3. Правете разчет веднъж месечно за разходите, които правите. Разделете ги на разходни пера и изследвайте произхода на тези разходи. Например:
 • Разходи за храна;
 • Разходи за комунални услуги;
 • Разходи за наем;
 • Разходи за дрехи;
 • Разходи за транспорт;
 • Прибавете и разходи за луксозни стоки като почивки, козметични процедури и др.
 • Не забравяйте и тези за забавления – кино, театър, концерт;

Може да се окаже, че плащате за неща, които не са ви необходими – абонаменти или услуги, които не ползвате.

 1. Избирайте си всеки месец по едно перо и опитайте да намалите разхода. Потърсете конкурентни цени или по-добри условия при настоящото равнище на цената. Винаги можете да извлечете финансови или други ползи с добро проучване. Може да се окаже, че в съседство до супермаркета, от който пазарувате, има магазин за плодове и зеленчуци със значително по-ниски цени, или магазин за козметика с добри намаления. Разгледайте и новите оферти на доставчиците на различни услуги, които ползвате – мобилни оператори, кабелна телевизия, интернет, СОТ и др. Същото важи и за кредитите, които ползвате. Сигурни ли сте, че сте избрали най-подходящия онлайн кредит? Проверете!
 2. Направяте списък с възможности за спестяване на пари. Съставете план за действие и правете периодични разчети, за да следите колко точно спестявате месечно или годишно. Поставяйте си цели относно спестяването и измервайте резултатите, за да сте наясно къде се намирате спрямо целта. Има различни апликации и софтуер, който също може да ви помогне при изготвянето на подобен план. Направете проучване и установете коя апликация може да ви бъде най-полезна. Разбира се, винаги можете да използвате и добрите стари лист и химикал. Достатъчно е да проявите постоянство и находчивост, за да постигнете добър резултат.

Спестяването е трудна задача, но е препоръчително ако сте на 20, задължително ако сте на 30, а ако сте на 40 вече сте закъснели. Започнете сега!

А за случаите, в които нещата не зависят от вас и спешно се нуждаете от финансова помощ, E-Cash е на ваше разположение!