Грешки при кандидатстване за онлайн кредит

краткосрочен онлайн кредитКраткосрочните онлайн кредити са един от най-популярните източници на допълнителни доходи в момента. Причината за това е, че са страшно удобна алтернатива – може да кандидатствате без да напускате дома си, без да обикаляте по офиси, без да се редите на опашки и без да попълвате хиляди документи. Кандидатстването става за 5 минути, одобрението за час, а парите са по сметката ви до края на работния ден. Освен това, не се изисква имуществено обезпечаване, поръчители, дори доказуем доход, за да бъдете одобрени.
Ето защо краткосрочните онлайн кредити са предпочитан вариант за много домакинства. Но…

Въпреки удобството и бързината си, краткосрочните онлайн кредити трябва да се използват по предназначение, за да бъдат максимално ефективни. Много хора не знаят, но съществуват грешки, които може да се допуснат, когато решат да кандидатстват за заем до заплата, които освен, че могат да им струват нерви, могат и да направят проблема им още по-голям. Ето какво не трябва да правите, когато кандидатствате за онлайн кредит:

  1. Пропуска се проучването – както казахме, онлайн заемите до заплата са изключително популярни, за това и фирмите, които предлагат такива кредити увеличиха броя си, през последните години. Проблемът е, че доста от тях не са коректни с клиентите си и целият бизнес се свежда до техния интерес, а не до предлагането на качествена услуга. Именно за това е добре да направите проучване, преди да кандидатствате за онлайн кредит. Някои от въпросите, на които да си отговорите са : Съществува ли наистина такава фирма? Има ли данни за контакти – телефон, имейл, адрес? Има ли официални офиси на фирмата? Има ли други клиенти, които могат да потвърдят нейната коректност? Обявени ли са всички такси, лихви и сметки, така че да няма скрити плащания върху кредита?
  2. Лоша преценка на исканата сума – доста хора се поддават на изкушението да изтеглят на кредит цялата сума, която им е нужна, за покриване на дадения разход, без да си направят преценка как това ще се отрази на финансите им, когато стане време да се връща кредитът. Не правете такава грешка – помислете каква част от нужната ви сума може да намерите по друг начин и след това преценете колко ще може да върнете, когато дойде падежът. Запомнете – теглете толкова, колкото ще може да върнете;
  3. Кредитът не се използва по предназначение – както сме споменавали доста пъти, краткосрочният кредит до заплата е предназначен за погасяване на изненадващи разходи, които са ви заварили неподготвени, например известно време преди денят за заплата, когато предходната ви вече е свършила. Такива разходи включват – ремонт на автомобила, на апартамента, медицински сметки, непредвидено високи сметки за отопление или електричество. Накратко – разходи, които са от първостепенна важност за нормалното функциониране на ежедневието ви.
    Използването на краткосрочен кредит за закупуване на луксозна стока или друг вид разход, който не е от първостепенна важност, може да доведе до по-големи финансови проблеми, заради високите лихви. Преценявайте добре, дали заемът до заплата е точно това, от което имате нужда в момента.

Ако сте направили своето проучване и сте преценили всичко, то винаги може да се доверите на E-Cash, когато става въпрос за краткосрочен онлайн кредит.